Nem is olyan régen kitaláltam egy nagyon finom ételt: egyszerű és egészséges. Nevet még nem adtam neki, de leírom, hogyan kell elkészíteni, és biztos vagyok benne, hogy nagyon fog ízleni.
Nekem könnyű helyzetem volt. Kimentem a kertbe és leszedtem egy szép darab padlizsánt. Azt meghámoztam, megmostam, felszeleteltem és besóztam. Állni hagytam, úgy hogy kicsöpögjön belőle a barna leve, ami megkeserítené az egészet.
És ekkor meghámoztam egy kis krumplit (attól függően mekkora a tepsi, amibe rakni fogom). Vékony szeletekre vágtam a krumplit, majd megfőztem sós vízben. Fontos, hogy nem szabad szétfőzni.
Amikor a krumpli fő, a padlizsán áll a sóban, megpucolom a hagymát, majd karikára felvágom. Olívaolajat teszek egy edénybe, bele a felvágott hagymát. Nem engedem, hogy megsüljön csak puhuljon meg. Majd száraz fehér bort fogok önteni rá, ebben párolom tovább a hagymát. A hagymába teszek sót, borsot és 1-2 szál rozmaringot.
Kivajazok egy jénai edényt. Majd erre ráhelyezem a megfőtt burgonyát, több sorban. Egy kis vajat rakok, és kevés friss rozmaringot a burgonyaszeletek közé.
A krumpli főlé öntöm a hagymát a kis fazékból és jól elegyengetem a krumpli felszínén.
Ekkor a padlizsánt lemosom. Majd a hagymára helyezem őket, szorosan. Felvágok egy paradicsomot karikákra, teszek néhányat a padlizsánokra. Előmelegített sütőbe teszem és 170 fokon kezdem el sütni. Várok, amíg paradicsom kicsit kezd sülni, és ekkor sajtot reszelek a tetejére. Ez lehet trappista, mozzarella, illetve közé szórhatunk egy kevés parmezánt, ami nagyon fel fogja dobni. Akkor lesz jó, ha aranybarna lesz a sajt a tetején.
Fontos, hogy főzés után a krumplikarikákat csepegtessük le jó alaposan, mert ha nem így történik, akkor kicsit leves lesz. :)
Egy kis főzés
2007.08.05. 21:01 TLR4
2 komment
Címkék: étel recept gasztronómia
A bejegyzés trackback címe:
https://editta.blog.hu/api/trackback/id/133044
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Székely András · http://tomography.wordpress.com 2007.09.12. 21:01:21
Ahogy a mondás tartja:
"Az egészség a konyhában kezdődik!"
Jól hangzik a recepted, majd kipróbálom.
További sok sikert!
Andris
"Az egészség a konyhában kezdődik!"
Jól hangzik a recepted, majd kipróbálom.
További sok sikert!
Andris
TLR4 2007.09.12. 23:03:10
Köszönöm, időközben tovább finomítottam rajta, a hagymába egy kis kakukkfüvet érdemes tenni.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal