HTML

Edit kicsi blogja

Lesz szó itt mindenről amit akartok. Csak ne győzzétek kapkodni a fejeteket a nagy téma- és szóáradatban. És szigorúan csak építő jelleggel kritizálok, viszont abból mindenki fog kapni, lehet nem is keveset. Másik blogom: http://lightscience.blog.hu/

Friss topikok

  • TLR4: Köszönöm szépen!!!Neked is sok sikert:)) (2007.10.03. 21:10) Minden körbe ér
  • tibor: Én az elválasztó diétára szavazok. Nem nehéz betartani, lehet enni, amennyi jól esik és hatásos.Lé... (2007.09.21. 10:53) Fogyókúrák nyomában...
  • TLR4: Köszönöm, időközben tovább finomítottam rajta, a hagymába egy kis kakukkfüvet érdemes tenni. (2007.09.12. 23:03) Egy kis főzés
  • TLR4: Igen, magánügy lenne, egy bizonyos határig az is, azonban ebben a faluban pl. hepatits járvány tör... (2007.09.05. 17:16) Egy fontos kérdés 2.
  • TLR4: ".Azt látom ,ujra és ujra ,hogy néhány ember lexikális tudása fenomenális ,de logikája..... semmi ... (2007.09.02. 23:13) A hiszékenység csúcsai

Linkblog

Kollagéneskrém, fogyasztótapasz és a többiek 2.

2007.06.16. 14:01 TLR4

Érdemes boncolgatni még egy kicsit az emberi hülyeséget ebben a tekintetben. A mai bejegyzés a mostanában sokat reklámozott természetes táplálékkiegészítőkről fog szólni. Nem is olyan régen voltam valahol, ahol nagyon sok ilyen terméket reklámoztak, és mindegyikre az volt a kulcsszó, hogy ez csak természetes anyagokat tartalmaz hatóanyagként, és ez milyen jó, mert természetes. Volt ott lucerna tablettától kezdve szinte minden.
Erre a természetes szóra rögtön az jutott eszembe, hogy például a gyilkos galóca mérge a phalloidin is természetes, tehát azért, mert valami megtalálható a természetben nem feltétlenül egészséges is. Ezt sokan elfelejtik, és teljesen belehabarodnak a különféle táplálékkiegészítőkbe vagy a természetes anyagokat tartalmazó fogyasztószerekbe és hatalmas mennyiséget vásárolnak belőlük.

És vajon egészséges-e az, ha mindenféle táplálékkiegészítőket használunk, töménytelen mennyiségben (a drogériákban is tele vannak velük a polcok), ahelyett, hogy egészségesen táplálkoznánk?

A mai világban, ugye rohanunk meg minden, sokkal egyszerűbb bevenni per os egy karotin vagy lucerna tablettát, mondjuk egy kis sárgarépa vagy saláta helyett. Nem hiszem, hogy ezek olyan gasztronómiai élvezetet okoznának, mint a friss, finom sárgarépa, de kevesebb idő és energia kell hozzá, hiszen a sárgarépát meg is kell rágni, míg a tablettát vagy elrágom (sokkal kevesebb energiával) vagy lenyelem vízzel. És akkor már mentem is tovább és a saláta helyett beveszem a lucernatablettát, azt meg se kell tisztítani, ez is sokkal egyszerűbb. Ezaz, amit sose csinálnék, mert valahogy a sárgarépa íze számomra fontosabb, mint az elfogyasztásába fordított energia. Meg a rágóizomzatnak és a fogaknak sem rossz egy kicsit rágicskálni, de ez másik kérdés.

Csak az a probléma, hogyha nem ennénk meg a normális zöldség adagunkat, akkor elhiszem, hogy szükségünk lenne ezekre a szerekre. De ha több zöldséget, húst, vitamint eszünk eleve is, mint amire szükségünk van, hiszen a rendelkezésünkre áll -nem úgy, mint Afrikában- akkor minek szedünk mellé még ilyeneket, csak azért, mert természetes anyagokat tartalmaz és az milyen egészséges, jó nekünk? Csak akkor kell ilyet szedni, ha nem áll rendelkezésünkre a sárgarépa, a saláta stb.

A másik meg az, hogy ezek a szerek, pontosan mit tartalmaznak? Azt se tudjuk pontosan, egyik részük Kínából, illegálisan behozott termék, az OÉTI sose látta, másik részük ugyan bevizsgált valamennyire, de csak annyit vizsgáltak meg rajtuk, hogy nem káros. De, hogy egészséges is lenne?

A harmadik meg, hogy ezen szerek reklámkampányának egy része arról szól, hogy inkább igyunk meg együnk ilyen szereket és akkor orvoshoz se kell járni, mert az egyik érv szerint a modern orvostudomány csak a gyógyszereket tömi a betegbe és ez csak azért van, mert körüllengi az egészet az üzlet és emiatt nem is a gyógyítás a fontos. Ezt egy ilyen anyagokkal foglalkozó életmódtanácsadó honlapján találtam meg. Ez az érv szerintem elég érdekes, inkább nem minősíteném a dolgot.

4 komment

Címkék: kritika hülyeség természetes

A bejegyzés trackback címe:

https://editta.blog.hu/api/trackback/id/tr1999780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olvaso 2007.06.19. 14:28:34

Szia!

Megkérdezhetem, hogy miért írsz ilyesmikről szabadidődben?

Üdv

TLR4 2007.06.19. 14:47:20

Szia! Persze: az egyik ok, mert szeretek írni és élvezem is(természetesen az nem jelenti azt, hogy tudok is), a másik az: hátha hasznos lehet másoknak.

attilaraczauskoeln 2007.07.07. 13:57:29

Ez a cikk, nagyon jó lett.
Volt néhány megjegyzésem, de a cikk végére mindre választ kaptam.

Írj csak tovább! Mert sokat kell még tanulni a többieknek a világról és ami mögötte van.
süti beállítások módosítása