HTML

Edit kicsi blogja

Lesz szó itt mindenről amit akartok. Csak ne győzzétek kapkodni a fejeteket a nagy téma- és szóáradatban. És szigorúan csak építő jelleggel kritizálok, viszont abból mindenki fog kapni, lehet nem is keveset. Másik blogom: http://lightscience.blog.hu/

Friss topikok

  • TLR4: Köszönöm szépen!!!Neked is sok sikert:)) (2007.10.03. 21:10) Minden körbe ér
  • tibor: Én az elválasztó diétára szavazok. Nem nehéz betartani, lehet enni, amennyi jól esik és hatásos.Lé... (2007.09.21. 10:53) Fogyókúrák nyomában...
  • TLR4: Köszönöm, időközben tovább finomítottam rajta, a hagymába egy kis kakukkfüvet érdemes tenni. (2007.09.12. 23:03) Egy kis főzés
  • TLR4: Igen, magánügy lenne, egy bizonyos határig az is, azonban ebben a faluban pl. hepatits járvány tör... (2007.09.05. 17:16) Egy fontos kérdés 2.
  • TLR4: ".Azt látom ,ujra és ujra ,hogy néhány ember lexikális tudása fenomenális ,de logikája..... semmi ... (2007.09.02. 23:13) A hiszékenység csúcsai

Linkblog

Egy kis szösszenet a foci Eb-ről

2007.04.23. 15:16 TLR4

Egy kicsit megkésett téma, meg lerágott csont is, ennek ellenére én is megemlékeznék erről a felettébb érdekes döntésről. Mármint az nem lepett meg, hogy nem nyertük el, benne van a pakliban mindig, de, hogy ki nyerte és hogyan az már inkább döbbenet volt.
Lehet, hogy szép és jó pályázatot írtunk, sok munkával. Ez már nem fog kiderülni, azok számára, akiknek ki kellett volna, mert egyszerűen nem olvasták el a kb. 14 ezer oldalnyi anyagot. Az egy jó kérdés, hogy miért nem olvasták el és kinek vagy kiknek a javaslatára tették ezt. Az is egyértelmű, hogy a sportdiplomácia terén van mit fejlődnünk, és ez nem csak a focira érvényes. Szerintem majdnem minden téren ez van.

Sokszor az igényesség és a szakmaiság sokkal kevesebbet nyom a latba, mint a hatalom, a pénz vagy a politika. Ez van. De nem kell ezt szeretni. Én sem szeretem. Valahogy az értékrendszerem nem engedi meg, hogy ne a szakmaiságot, az igényességet nézzem a dolgokban először. Inkább eltöltök valamivel kicsit több időt, de az megkérdőjelezhetetlen, pontos és igényes legyen. Ezt másoktól is elvárom. Szerencsémre ezt belém nevelték az idők folyamán. Ugyanakkor nem vagyok hülye a másik téren sem. Pontosan tudom, hogy a kapcsolatrendszerek általában döntőek bármilyen pályázatnál, projectnél. Különösen ott, ahol van pénz is. És lehet, hogy valami szakmailag kimagasló, de sokan nem azt a mércét követik, amit én és sokan mások, valakinél az üzlet előbbrevaló, mint a minőség. Ezt egyetlen ilyen projectnél, pályázatnál nem lehet kifelejteni.

És mivel az Eb-pályázatnál tartottunk, ahol sok a pénz valószínűleg ez nagyon hiányzott. És annyira hiányzott, hogy 0 szavazatot kaptunk. Az olaszok csak 4-et, pedig ők aztán nincsenek híján kapcsolatoknak, és akár holnap is rendezhetnének Eb-t, de vb-t is akár. Bár ők is Johanssonra szavaztak , szóval a szövetségeseiket sem ők, sem mi nem választottuk meg jól. Bár egyik ország sem arról híres, hogy jól választott volna...(lásd második világháború).

Az ukránoknál a kapcsolatok, a pénz sokkal jobban dominálnak úgy általánosságban, mint a minőség. Ott tulajdonképpen majdnem mindent meg lehet szerezni pénzen, bizonyos körök hihetetlen módon jól élnek, míg a társadalom egy része igen rossz körülmények között tengődik. Nem hiszem, hogy be kell mutatni az Ukrajnában zajló igen súlyos korrupciót, és a lengyel focivilágot körüllengő fekete trutyit. Aztán ezeknek a dolgoknak a tudatában lehet, hogy nem is kell szólni arról, hogy mi miért történt a döntés során.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika foci

A bejegyzés trackback címe:

https://editta.blog.hu/api/trackback/id/tr962415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása