HTML

Edit kicsi blogja

Lesz szó itt mindenről amit akartok. Csak ne győzzétek kapkodni a fejeteket a nagy téma- és szóáradatban. És szigorúan csak építő jelleggel kritizálok, viszont abból mindenki fog kapni, lehet nem is keveset. Másik blogom: http://lightscience.blog.hu/

Friss topikok

  • TLR4: Köszönöm szépen!!!Neked is sok sikert:)) (2007.10.03. 21:10) Minden körbe ér
  • tibor: Én az elválasztó diétára szavazok. Nem nehéz betartani, lehet enni, amennyi jól esik és hatásos.Lé... (2007.09.21. 10:53) Fogyókúrák nyomában...
  • TLR4: Köszönöm, időközben tovább finomítottam rajta, a hagymába egy kis kakukkfüvet érdemes tenni. (2007.09.12. 23:03) Egy kis főzés
  • TLR4: Igen, magánügy lenne, egy bizonyos határig az is, azonban ebben a faluban pl. hepatits járvány tör... (2007.09.05. 17:16) Egy fontos kérdés 2.
  • TLR4: ".Azt látom ,ujra és ujra ,hogy néhány ember lexikális tudása fenomenális ,de logikája..... semmi ... (2007.09.02. 23:13) A hiszékenység csúcsai

Linkblog

Kollagéneskrém, fogyasztótapasz és a többiek 2.2

2007.07.08. 20:08 TLR4

Még egy kicsit visszatérek a táplálékkiegészítőkre, de ígérem, nem veszem elő többször, bár már kifejtettem róluk ugyan a véleményemet, de nem írtam eleget.

Találtam egy ilyen oldalt, aminek már a kezdőlapja is elég érdekes:
Tulajdonképpen arról szól, ha nem tud mit kezdeni a bölcsész diplomájával, álljon be hozzánk termékforgalmazónak!
Felmerül a kérdés, hogy vajon miért pont bölcsészeket keresnek erre a munkára, ahol vitaminokat kell eladni, és miért van az, hogy a gyógyszergyárak meg gyógyszerészeket, orvosokat keresnek ilyen célokra? Persze lehet rá egy naív magyarázat, hogy segíteni akarnak rajtuk, de nem hiszem, hogy erről lenne szó.

Félreértés ne essék, semmi bajom a bölcsészekkel, igen művelt és tehetséges emberek, a családomban is ők vannak abszolút többségben, de történelem-magyar szakon nem tanítanak biokémiát, ami azért a vitaminok és méregtelenítők megismeréséhez esetleg nem ártana...persze vannak, akik jártasak közöttük a természettudományokban egy kicsit, de azért jártasnak lenni és érteni hozzá, azért kicsit különbözik. Én se értek az irodalomhoz, holott sok szépirodalmi könyvet olvastam.

Továbbmenve ezen az igen érdekes honlapon találtam néhány terméket is: pl. nyirokérrendszer tisztító ital meg hasonlók...természetesen a pontos összetétel nincsen feltűntetve és a hatóanyag sem, de állítólag az OÉTI bevizsgálta a termékeket.

Egy másik honlapon őssejt fokozót találtam... Szó szerint így hívják, és az ára elég borsos ennek is természetesen. Viszont az összetétel nagyjából le van írva, tele van antioxidánssal, meg még ki tudja, mivel... Csak megjegyzem, hogy azért az őssejtek osztódását nem kellene mindenféle ellenőrizetlen módon stimulálgatni, lehet azért ennek veszélye is...a sejtosztódás, sejtciklus nagyon finoman szabályozott folyamatok összessége, nem szerencsés ebbe ilyen ellenőrizetlen módon beavatkozni, komoly következményekkel is járhat. Szóval az egésznek elég átverés szaga van.

Amúgy nem ellenzem a gyógynövényeket, a finom gyümölcsöket és a biogazdálkodást sem, mielőtt még a kedves olvasóban ez a gyanú merülne fel. Csak vannak dolgok, amik hülyeségek. Ha az embernek baja van, menjen el orvoshoz, azért némelyik még konyít is valamit hozzá, de tényleg! És ne valami kuruzslóhoz forduljon. Veszélyes üzem.

A másik, pedig, fontos, hogy éljünk egészségesen, de ez nem jelenti azt, hogy az életünk azzal válik egészségessé, ha mindenféle ismeretlen összetételű tablettát beszedünk. Hanem azzal, hogy a tabletta megvásárlása helyett zöldséget, gyümölcsöt veszünk és eszünk, hiszen a valódi természetesség ez!
Ha eljárunk a kevés szabadidőnkben úszni, futni, mozogni, akkor nem kell fogyasztótapaszra sem költeni, jobb esetben...

A másik meg, hogy próbáljuk megismerni a testünket, a működését, a tudományos gondolkodást. Nagyon jó újságok, folyóiratok vannak erre és nem a táplálékkiegészítő gyártó cég honlapjáról próbáljunk információt szerezni ezekről a dolgokról.

1 komment

Címkék: kritika megmondás őssejtfokozó természetesanyag táplálékkiegészítő

A bejegyzés trackback címe:

https://editta.blog.hu/api/trackback/id/tr58114178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TLR4 2007.07.09. 12:23:52

Miután megírtam tegnap a blogomat, rátaláltam egy másik nagyszerű blogra, ahol éppen az őssejt fokozóról folyik vita:
szkeptikus.blog.hu/
süti beállítások módosítása